Sitness

(BEN) Vitaliteit wordt een steeds belangrijkere factor in het (bedrijfs)leven. Door het thuiswerken zitten we meer dan anders, dat heeft negatieve effecten op de gezondheid. Basketball Experience NL* heeft het project Sitness opgezet wat gedraaid wordt door de rolstoelbasketballers van TeamNL. In samenwerking met wetenschappers haal je bijzondere professionaliteit in huis, want wie kan personeel beter helpen met zitten dan mensen die veroordeeld zijn tot zitten? 

Onze missie

Het streven van Sitness is om heel Nederland gezond te laten zitten. Gemiddeld zitten we zo’n 9 uur per dag. Maar: een uur op je kont, is vijf minuten eerder dood. Heftig? Het is de harde waarheid. Veelzitters raken sneller vermoeid, het stimuleert een slechte stofwisseling en verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Sitness is de oplossing.

Paralympische sporters zijn het voorbeeld van mensen die veel zitten maar toch gezond zijn. De rolstoelbasketballers van TeamNL gaan (thuis-)werkend Nederland daarbij helpen middels workshops. Dit kan op het gebied van zitten, voeding en mentaliteit.

Daarnaast komen de inkomsten van het project geheel ten goede aan de gehandicaptensport.

Basketball Experience NL

Door rolstoelbasketbal te laten ervaren op allerlei niveaus, bij verschillende leeftijdscategorieën, van bedrijf tot vriendengroep, van evenement tot cursus, zorgt stichting BEN voor een positieve invloed op de beeldvorming van gehandicaptensport. Met de rolstoelbasketballers van TeamNL als vlaggenschip is stiching BEN actief in heel Nederland en hebben ze sinds 2015 meer dan 30.000 mensen rolstoelbasketbal laten ervaren. Gevolg: lachende gezichten en geïnspireerde mensen. 

PARTNERS